Gezond eten

Om kwaliteit en smaak op tafel te zetten gebruik ik uitsluitend verse, gezonde producten. Er is op dit moment terecht veel aandacht voor gezonde voeding. Een gezond voedingspatroon en een gezonde levensstijl zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Goede voeding is de basis van een goede gezondheid.

Alleen natuurlijke ingrediënten

Daarom zorg ik goed voor u. Mijn menu's stel ik zo samen dat ook gasten met bepaalde dieetwensen volop aan hun trekken komen. Ik gebruik alleen natuurlijke ingrediënten, zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Gerechten gemaakt met behulp van zakjes, pakjes en potjes komen bij mij niet op tafel! Ook voeg ik zo min mogelijk suiker toe aan mijn gerechten. En waar ik kan, kies ik voor gezonde groenten en andere ingrediënten. Gaat dat ten koste van de smaak? Integendeel! Ik zorg dat uw lijf de voedingstoffen krijgt die het nodig heeft en dat uw smaakpapillen dusdanig worden gestreeld dat ze nooit meer anders willen!

Kruiden en bloemen uit eigen tuin

In elk menu zijn alle kleuren, structuren en smaken vertegenwoordigd. Dat is niet alleen interessant, lekker en mooi om te zien, maar ook optimaal gezond omdat in iedere kleur eten andere anti-oxidanten zitten. Alle smaakmakers die ik gebruik zijn homemade. Kruiden komen uit mijn eigen tuin, net als de eetbare bloemen die ik verwerk, zoals Oost-Indische kers, violen, goudsbloem en rozen. Die zijn niet alleen lekker, maar zien er ook mooi uit.

Superfoods

Een veelgehoorde term op dit moment is 'superfood'. Is dat nu echt gezond of gewoon een slimme marketingtruc? Superfood is simpelweg een term voor voedingsmiddelen van hoge kwaliteit die rechtstreeks uit de natuur komen, puur en onbewerkt. Ze laten je fit, vitaal, gezond en energiek voelen. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en nuttige voedingsstoffen. Soms hebben ze een (veel) hogere voedingswaarde dan regulier groente of fruit, en soms beschikken ze over bepaalde eigenschappen die je in geen enkel ander voedingsmiddel terugvindt. Superfoods zijn niet alleen voedingsmiddelen uit verre landen zoals gojibessen en kokosolie, maar ook veel bekende groente- en fruitsoorten zijn superfoods, zoals broccoli, kool, ui, knoflook, blauwe bessen en zoete aardappelen.

Allemaal ingrediënten die ik regelmatig gebruik in mijn menu's. Ik laat u graag proeven hoe lekker gezond eten kan zijn!