Koken vanuit mijn hart

Koken en lekker eten is mij met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ik met mijn oma en moeder elke zondag in de keuken om samen het familiediner te maken en talloze taarten te bakken. Heerlijk vond ik dat! Die liefde is nooit verdwenen. Ik kook vanuit mijn hart.

Ik vind het heel fijn om in de keuken te staan en niets anders te doen dan bijvoorbeeld vijf kilo prei te snijden en te wassen en dan met de juiste technieken, kruiden en specerijen een heerlijk gerecht te toveren. Dat is voor mij een vorm van meditatie. Dit in tegenstelling tot de feestdag zelf. Dan geniet ik juist van de bedrijvigheid. Ik vind het een feest om ervoor zorgen dat mensen ontspannen genieten en verrast worden door bijzondere smaken en een goede organisatie.

Alle keukens van de wereld

Mijn inspiratie haal ik alle keukens van de wereld. Uit de Indiase met al haar kleurrijke specerijen, curries, raita's en lassies. Uit de Mexicaanse met haar opwindende rijkdom aan gerechten met bonen en andere peulvruchten, de Guacemole, chili's en salsa's. Uit de Europese met de verfijnde kooktechnieken of de Japanse met het zeewier. Maar het gaat boven alles altijd om smaak, beleving, gezelligheid en gezondheid.

Gezond en lekker

Ik kook op basis van natuurlijke en gezonde ingrediënten. Alles is zelfgemaakt en natuurlijk. Er komen nergens zakjes, pakjes en potjes of geur-, kleur- en smaakstoffen aan te pas. Met mijn gerechten en recepten hoop ik ook bij anderen de passie voor gezond en lekker eten aan te wakkeren. Want gezonde voeding is lekker en lief voor uw lijf!

Mag ik u een keer laten proeven?

Ik kom graag bij u koken op locatie: thuis, in het bedrijf, bij een feest of evenement, of zomaar ergens in de wei of op een bergtop! Ik vind het ook leuk om u te leren wat ik weet over koken. Dus kom eens naar een kookworkshop of schrijf u in voor mijn kookcursus.

Ik verheug me erop om voor u of samen met u te koken!

Lieve groeten,

Birgit