Kruidige kip met spinazie

Kip met spinazie

          400 gr         kipfilet                
          2 pak          Quorn                 

          4 el             olijfolie               
          1                 citroen                 
                            cayennepeper

                             of paprikapoeder  
          50 gr           rozijnen               
          50 gr           pijnboompitten   
          600 gr         spinazie               
          1                 ui                         
          3 el             olie                      
                            zout, peper          

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Laat deze tenminste 1 uur marineren in een mengsel van olijfolie, citroen, zout en cayennepeper of paprika, als je een wat milder gerecht wilt. Voeg ook de rozijnen toe en schep goed om. Rooster op een zacht vuurtje in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Was de spinazie en snijd in grove stukken. 

Fruit de gehakte ui in wat olie goudgeel. Voeg nu de stukjes kip met de rozijnen en de marinade toe en bak al omscheppend tot de kip bijna gaar is. Voeg de fijngesneden spinazie toe en laat al omscheppend een beetje slinken. Kontroleer – door een blokje kip door te snijden en te kijken of het blokje overal de transparant roze kleur verloren heeft – of de kip gaar is. Indien dit het geval is, de pan van het vuur halen en direct serveren met de pasta of rijst die je in de tussentijd gekookt hebt.

Garneer met de geroosterde pijnboompitten.

Snij de kipfilet in kleine stukjes. Laat deze 1 uur marineren in een mengsel van olijfolie, citroen, zout en cayennepeper. Laat de rozijnen wellen in lauw water en rooster de pijnboompitten. Was de spinazie en laat in een grote pan slinken in het aanhangende. Voeg ook een beetje zout toe. Hak de spinazie grof en houd warm.
Fruit de gehakte ui in de warme olie, Dan de stukjes kip toevoegen, kruiden, aanlengen met bouillon en ongeveer 4 minuten laten koken, de uitgelekte rozijnen, de pijnappelpitten en de eveneens uitgelekte spinazie toevoegen.
Ondertussen de spaghetti koken en afgieten. Het kip/spinaziemengsel er met twee vorken doorhusselen. Serveren met geraspte kaas.