Syrisch

Waanzinnig lekkere gerechten met verse ingrediënten.

Groenten in de hoofdrol (ook bij een bbq), heel veel gebruik van specerijen (zonder dat het te pittig wordt)

Elk gerecht een juweeltje: sinds 1 jaar ben ik helemaal weg van de libanees/syrische keuken.

 

Voor syrische mensen is lekker eten heel belangrijk. Je kunt niet bij ze op bezoek gaan zonder een lekkere maaltijd aangeboden te krijgen.

 

Een jaar geleden brachten het Coa en het arbeidsburo mij in contact met een Syrische kok - zodat hij een voorspoedige start in Nederland zou hebben en sindsdien inspireren hij en zijn vrienden mij met de overweldigende smaken uit de Oriënt.

Ik dacht altijd dat mijn lievelingsgerechten uit India kwamen, maar zij zeggen: nee, dat is ons eten!

Nu wil ik daar natuurlijk helemaal geen twistpunt van maken - voor mij is belangrijk dat mij het eten heel erg lekker smaakt, er mooi uitziet, de ingredienten in onze supermarkten relatief gemakkelijk te vinden zijn en dat het eten ons lijf voeding biedt en geen onzinnige vulling (waar we alleen maar dik en ziek van worden).

Op veel verjaardagen en andere familiefeesten hebben we inmiddels het Syrische eten aangeboden en iedereen is er weg van.

De Syrische bbq is legendarisch: op houtskool bereide vlees- en kipspiezen. Terplaatse gebakken brood (dat doen we boven een omgekeerde wok), frisse salades en natuurlijk de bekende hummus en salades zoals Tabouleh - alles heel gemoedelijk en zo gezellig om de kok echt bezig te zien.

De komende tijd ga ik in de receptenrubriek ook de syrische recepten publiceren, zodat u die ook kunt bereiden. Op mijn Facebookpagina https://www.facebook.com/pg/syrischecatering/videos/ zijn een aantal video's zijn van bbq's  te zien die we bij tuinfeesten en op markten hebben gehouden. De gasten hebben hun vingers erbij afgelikt en ik ben er bijna van overtuigd dat u ook gaat watertanden.

Als u een 100% syrische maaltijd (nog) niet aandurft, dan nemen we wat bijpassende gerechten uit de Hollandse of Italiaanse keuken mee, zodat ook de behouden eter lekker kan smikkelen. Wij maken het u graag naar de zin.

Clickt u voor meer info even in de linker colom hiernaast en wij werken graag een offerte voor u uit.